Бившият вицепрезидент на САЩ Джо Байдън, който най-сетне отбеляза победа в

...
Бившият вицепрезидент на САЩ Джо Байдън, който най-сетне отбеляза победа в
Коментари Харесай

Джо Байдън спечели първичните избори в Южна Каролина и се закани на Тръмп

Бившият вицепрезидент на САЩ Джо Байдън, който най-накрая означи победа в конкуренцията за президентската номинация на Демократическата партия, като завоюва първичните избори в Южна Каролина през вчерашния ден, се утвърди като основен противник на любимеца Бърни Сандърс и съобщи, че е подготвен да победи Доналд Тръмп, предаде Франс прес.

Според резултатите от 85% от изборните региони, Сандърс е втори с 20% от вота, надалеч зад Байдън (49%).

След като остана едвам трети, макар 20-те милиона $, които изразходва локално за акцията си, милиардерът Том Стайър обяви, че се отхвърля, още преди да завърши преброяването на бюлетините.

" Благодаря, Южна Каролина ", написа Байдън в Twitter. " Вие издигнахте  Бил Клинтън, Барак Обама до президентствот о ", сподели Байдън под аплодисментите на своите последователи в Кълъмбия, столица на щата, в който някогашният вицепрезидент се радва на мощна поддръжка на огромното афроамериканско население.

" Само преди няколко дни пресата и познавачите бяха оповестили нашата акция за мъртва, само че довечера стана ясно, че сме напълно живи. Сега, с помощта на всички вас - сърцето на Демократическата партия, ние спечелихме, и спечелихме съкрушително с помощта на вас.  Сега вие изпратихте нашата акция по пътя към успеха над Доналд Тръмп ", сподели 77-годишният Байдън.

Победата в Южна Каролина, която вдъхна живот на акцията му, беше извънредно нужна, откакто той остана четвърти и пети в Айова и Ню Хемпшър и трябваше да се задоволи с второто място в Невада, надалеч зад Сандърс.Сандърс поздрави противника си, съобщи ДПА. " Тази вечер ние не спечелихе в Южна Каролина.Искам да поздравя Джо Байдън за успеха му довечера ", сподели каза 78-годишният Сандърс на протест в щата Вирджиния.

Президентът Тръмп побърза да реагира, като разяснява в Twitter, че  възкръсването на Байдън ще постави завършек на акцията на Майкъл Блумбърг.  Милиардерът от Ню Йорк не фигурираше в бюлетините за вота в Южна Каролина и ще влезе в конкуренцията на 3 март - така наречен Супервторник, когато гласоподават по едно и също време 14 щата.

" Победата на Сънливеца Джо Байдън (Sleepy Joe Biden) при демократите в Южна Каролина ще постави завършек на глупавата акция на Мини Майк Блумбърг ", написа Тръмп в туит. Южна Каролина е измежду няколкото щати, в които Републиканската партия анулира първичните си избори, защото се чака всички делегати да бъдат разпределени на Тръмп, показва ДПА.

 

Българска телеграфна агенция

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР